Reteta Muschi de Porc in Vin cu Piure si Gogonele Murate
Ingrediente:
- o bucata de muschi de porc
- un pahar de vin
- cartofi
- gogonele murate
- usturoi
- sare, piper, boia dulce, ulei de masline pentru marinat
- unt pentru piure
Pentru inceput, e bine sa stiti ca am pregatit muschiul de porc cu cca 24 de ore inainte; l-am spalat, am facut cateva gauri in el cu cutitul si l-am impanat cu catei de usturoi curatati. Dupa toate astea, l-am uns cu cateva picaturi de ulei, sare grunjoasa si boia dulce. Nu e neaparat necesar sa il lasati 24 de ore la marinat in stare asta, sunt suficiente 4-6 ore sau peste noapte. Eu am vrut sa il gatesc ieri, dar intamplarea a facut sa ajunga abia astazi in cuptor.
Astazi, inainte sa il bag la cuptor l-am mai uns cu cateva picaturi de ulei si boia dulce dupa care l-am pus intr-un vas termorezistent si am pus peste el cca 150 -200 ml vin.
Bagam tava la cuptor pentru aproximativ 75-90 minute, timp in care luam cu lingura sos din tava si turnam peste muschi, pe toata suprafata. Ca idee, carnea de porc se lasa la gatit la cuptor cca 50-60 de minute pentu fiecare kg pentru a fi bine gatita; am cantarit din ochi carnea si asta e timpul estimat de mine ca ar fi suficient pentru ca muschiu sa fie bine patruns si la final asa a fost.
Intre timp am pregatit piureul; am fiert bine de tot cartofii cu sare dupa care i-am sfaramat cu ajutorul unui tel si am adaugat unt si lapte pana am obtinut cel mai gustos piure.
Scoatem muschiul de la cuptor, taiem feliute din el si servim alturi de gogonele murate.
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment