Pages

Wednesday 25 July 2012

Reteta Supa Crema de Rosii

Alaturi de dresala, supa asta ar trebui sa fie nelipsita de pe mesele noastre in sezonul cald. Cu siguranta la mine asa o sa fie; doar ce au inceput caldurile groanzice afara si simtim nevoia din ce in ce mai mult de mancaruri usoare si racoroase. Pentru a desavarsi gustul, la final nu avem nevoie decat de crutoane si busuioc proaspat.
Reteta Supa Crema de Rosii
Reteta Supa Crema de Rosii


Ingrediente:
  • 2 conserve de rosii in suc propriu
  • un cartof
  • o ceapa rosie
  • un morcov
  • un ardei rosu gras
  • jumatate de telina
  • 4-5 catei de usturoi
  • cca 50-70 g unt
  • 3-4 linguri de ulei de masline

Inca de la inceput as vrea sa va spun ca supa este mult mai buna cu rosii de tara, romanesti. Cum cele de la piata sunt inca din import, eu am optat pentru conserve de rosii, de cea mai buna calitate; neaparat fara pielita si in suc propriu.
La fel ca in cazul retetei de supa crema de praz sau orice alta supa crema, incepem prin a spala legumele bine si a le curata; le punem la fiert cu sare, taiate cuburi pentru a fierbe mai repede. Cand legumele au fiert le separam de zeama si le lasam putin la racit; intre timp blendam rosiile din conserva cu tot cu suc si adaugam pe rand legumele fierte. Continuam sa blendam legumele si sa subtiem si supa intre timp, adaugand zeama care a ramas de la legume.
Cand am obtinut consistenta perfecta (care poate sa difere de la persoana la persoana , in functie de gusturi si preferinte) punem intr-o oala la incins 3-4 linguri de ulei de masline in care aruncam usturoiul taiat marunt. Amestecam de 2-3 ori pana devine putin maroniu si punem peste supa; mai adaugam untul si lasam supa la foc mic sa dea in clocot. Luam de pe aragaz, lasam sa se raceasca si servim cu busuioc proasat tocat si crutoane facute in casa.
Pofta buna!
sugestie de prezentare supa de rosii

Supa Crema de Rosii

supa de rosii

supa crema de rosii cu crutoane

No comments:

Post a Comment